Over ons

In een tijd waarin we steeds meer weten over het effect van negativiteit op onze gezondheid en prestaties, moet een ieder zijn of haar verantwoordelijkheid nemen om er met elkaar iets moois van te maken!

Miriam de Haas-Schelvis – oprichter Vertrouwenspersonen Duin- en Bollenstreek

Over Vertrouwenspersonen Duin- en Bollenstreek

Mijn naam is Miriam de Haas-Schelvis en ik geloof dat werk een verrijking en essentieel onderdeel is van iemands leven. Werk draagt bij aan sociale interactie, persoonlijke ontwikkeling, gezondheid en financiële zekerheid.

Met meer dan twintig jaar ervaring in het HR-vak en als vertrouwenspersoon heb ik voorbeelden gezien, en zelf ervaren, dat de werkomgeving mensen kan maken of breken. Ik vind dat de werkgever en medewerker een gezamenlijke verantwoording hebben om er iets moois van te maken.

Vertrouwenspersonen Duin- en Bollenstreek heb ik opgericht om een positieve bijdrage te leveren aan de werkomgeving en de onderlinge relatie tussen werkgever en medewerker. Dit doen we door een brug te slaan tussen sociale veiligheid en duurzame inzetbaarheid.

Onze uitganspunten;

 • Vertrouwen is de basis voor sterke onderlinge relaties en optimale prestaties. Zelfvertrouwen is de basis voor optimale individuele prestaties
 • In de kern wil ieder mens plezier geven en beleven. Ongewenst gedrag naar een ander of naar jezelf is dus onnatuurlijk en ontstaat uit disbalans
 • Niet iedereen is gelijk maar wel gelijkwaardig.
 • Elk mens heeft unieke talenten en kan daarmee waarde toevoegen voor een ander. Om het volledige potentieel te benutten is zelfbewustzijn en zelfvertrouwen essentieel.
 • Alles en iedereen is met elkaar verbonden en daarmee heeft ieder een verantwoordelijkheid om er met elkaar iets moois van te maken.

How / missie;

 • Veiligheid, vertrouwen en vitaliteit brengen bij mens en organisatie

Dit doen we door;

 • Een veilige haven te zijn voor medewerkers om verhalen te delen en hulp te ontvangen.
 • Organisaties te ondersteunen in het creëren van een sociaal veilige en positieve werkomgeving die de duurzame relaties bevorderen
 • Gevoed vanuit de laatste ontwikkelingen op gebied van positieve psychologie, neurowetenschap, hartcoherentie en kwantumfysica, begeleiden wij medewerkers bij ontwikkeling van (zelf)vertrouwen en vitaliteit.

Vertrouwenspersonen Duin- en Bollenstreek: een unieke combinatie van sociale veiligheid en duurzame inzetbaarheid

Veel organisaties investeren tijd en geld aan allerlei trainingen, voeren functioneringsgesprekken of maken vitaliteitsprogramma’s met de verwachting dat dit de inzetbaarheid van medewerkers zal verbeteren. Mijn ervaring is dat het effect daarvan nauwelijks zichtbaar is en maar weinig medewerkers en leidinggevenden hier blij van worden. Dit komt omdat er vaak onvoldoende aandacht is voor de basis, namelijk; de psychologische veiligheid van de werkomgeving, het niveau van zelfbewustzijn en zelfvertrouwen van ieder individu en de onderlinge relaties. De basis van een werkklimaat.

Investeren in een positief werkklimaat loont! Het werkklimaat gaat over de formele en informele organisatiestructuren, maar ook over gedeelde waarden, het gedrag, de manier waarop mensen samenwerken in de dagelijkse werkpraktijk. Ofwel, Hoe werken wij samen, wat is hier ‘normaal’? Hoe creëren we veiligheid en vertrouwen op de werkvloer? Want meer dan eens leidt het gebrek aan aandacht hiervoor tot vervelende situaties zoals ongewenst gedrag, psychisch verzuim, productieverlies en persoonlijk leed.

Alle persoonlijke ervaringen en professionele expertise neem ik vanuit mijn hart mee in mijn werkzaamheden. Vertrouwenspersonen Duin- en Bollenstreek ondersteunt medewerkers en organisaties om het beste uit zichzelf en de onderlinge werkrelaties te halen door bewuster samen te werken en met elkaar een veilig en positief werkklimaat te manifesteren.

Neem contact op en vertel ons je verhaal

Vanuit de overtuiging dat een fijne werkplek het leven van mensen mooier maakt zet Vertrouwenspersonen Duin- en Bollenstreek zich in om werkgevers en medewerkers te ondersteunen om het beste uit deze werkrelatie te halen.

Teruggebeld worden?

Laat uw telefoonnummer achter en wij bellen u.

Het kan zijn dat je nu niet in staat bent om te bellen, laat je telefoonnummer achter en wij bellen je op het aangegeven tijdstip terug.

  Contact opnemen

  Neem gerust contact met ons op.

  Vertrouwenspersonen Duin- en Bollenstreek

  Mail naar contact@vpdb.nl

  LVV. 103248
  KVK. 64459829
  BTW. NL002056337B58