Vitaal en vol Vertrouwen

Vergroot je vitaliteit en het vertrouwen in jezelf

Het hebben van zelfvertrouwen is heel belangrijk om voor jezelf op te komen, succes te hebben en vooral om te genieten van het leven!

Zelfvertrouwen gaat vooral over wie je bent, wat het leven met je doet en hoe jij je in jouw leven kunt ontwikkelen. Niet meer bang en angstig zijn om een foutje te maken, niet nadenken hoe je bij een ander overkomt of jezelf afvragen of je wel de juiste keuzes hebt gemaakt. Dat is precies wat er met zelfvertrouwen bedoeld wordt.

Zelfvertrouwen start met bewustwording van de werking en samenhang tussen je denken, je lichaam en je ziel. Want:

  • een gezonde leefstijl heeft positieve effecten op de processen in je lichaam,
  • een gezonde denkstijl heeft positieve effecten op de processen van je lichaam en je geest,
  • de ziel, de onzichtbare bestuurder van lichaam en geest, zorgt voor meer verbondenheid met jezelf.

Je lichaam, geest en ziel zijn één. Zonder elkaar presteren ze op halve kracht.

Het slimme onderbewustzijn

Zelfvertrouwen begint bij bewust worden waarom je denkt wat je denkt en doet wat je doet. Wist je dat slechts 2% tot 5% van wat je doet bewust is en dat de rest onbewust is?

Wij mensen hebben gemiddeld 60.000 gedachten per dag! Waarvan de meeste een negatieve lading hebben. Wij programmeren onszelf dus onbewust met veelal negatieve gedachten.

Hoe vaak zeg jij: “Ja zo ben ik nou eenmaal”? Of “Dat lukt mij toch niet.” Ben je ervan overtuigd dat je nou eenmaal niet geschikt bent voor x of niet geschikt voor y? Als mens kunnen we soms heel naar zijn tegen onszelf. Maar dit is niet zonder consequenties want gedachten zijn niet zo onschuldig als ze lijken. Zij beïnvloeden namelijk zowel de mentale als de lichamelijke processen van ons lichaam en hebben daarmee direct gevolgen voor onze fysieke en mentale gezondheid.

Hier is goed nieuws, je kunt jezelf veranderen. Je gedachten zijn namelijk allemaal hersenverbindingen, weggetjes in je brein. Maar deze weggetjes in je brein kun je aanpassen. Je kunt jezelf herprogrammeren door consequent bezig te gaan met wat je wilt. Elke dag zeggen wat je wilt zijn, en je hersenen zullen een nieuwe verbinding gaan aanleggen en de oude langzaam afbreken. Hoe mooi is dat?

Ga je mee op reis?

Tijdens de Vitaal Vertrouwen workshop of coaching nemen we je mee op reis door de wondere wereld van het mens zijn. Deze reis is voor iedereen die;

  • Wil leven en werken vanuit vertrouwen en vrijheid om wie je bent
  • Wil leren hoe je stress kunt verlagen en je vitaliteit kunt verhogen
  • Wil snappen waarom je doet wat je doet, voelt wat je voelt en denkt wat je denkt
  • Wil leren hoe je negatieve gedachten kunt omzetten naar positieve intenties
  • Wil leven en werken vanuit je hart om zo in verbinding te komen met jezelf en anderen
  • Wil leren hoe je je dromen om kunt zetten in concrete acties

Tijdens de training of coaching maken we gebruik van invloeden, theorieën en wetenschappelijke onderzoeken uit de kwantumfysica, positieve psychologie en Holistische gezondheid.